top of page
  • Ravenna Stroe

„A fost incredibil, simteam ca pot sa fac orice”

Mirică Andrei-Cristian, în vârstă de 21 ani, este unul dintre fotbaliștii aflați sub contract cu firma de impresariat și management sportiv, SGV Group. Acesta joacă fotbal de cinsprezece ani, iar visul său este să atingă performanțele modelului său din lumea fotbalului, Cristiano Ronaldo. A încheiat sezonul la FC Argeș Pitești, iar în prezent activează la echipa ACS Foresta Suceava, ca mijlocaș defensiv stânga.

Pasiunea pentru fotbal a descoperit-o în jurul vârstei de 5 ani. „Dintotdeauna am jucat fotbal, nu aveam și nu îmi doream jucării când eram mic, aveam doar mingea cu care îi spărgeam lui mama tot ce avea în casă. Apoi m-a luat un vecin din spatele blocului și m-a dus la FC Progresul București, mă vedea că joc cu băieții mai mari si m-a luat cu el la antrenamente, așa aflat că era, de fapt, chiar antrenorul echipei”.


Prima sa echipă la rang profesionist a fost la FC Argeș, după ce a încheiat sezonul de juniori la CS Dinamo. Acest prim an a avut un impact colectiv, familia sa oferindu-i totală susținerea, așa cum ne-a povestit Andrei. „Nu lipseau de la niciun meci, aveam mereu discuții despre fotbal – suntem toți trei dinamoviști. Uneori am absentat de la orele de curs, fiindcă preferam antrenamentul, făceam câte 2 antrenamente pe zi. În schimb, sunt la facultate, am fost la Pitești doi ani − am vrut să îmi termin studiile, e important să avem o diplomă”.


Unul dintre meciurile sale preferate este cel în care a promovat alături de FC Argeș în liga 1. „A fost ceva nemaivăzut după meci, când toată lumea ne lua în brațe și ne felicita − a fost incredibil, simțeam că pot să fac orice. August 2020.” Așadar, Andrei a fost un an la liga 1 și doi ani la liga a 2-a.


Când vine vorba despre gestionarea emoțiilor, Andrei a menționat două momente în care a simțit presiuni mari – primul meci televizat la Snagov, când avea 17 ani, și primul meci din liga 1, însă acum poate spune că nu mai are emoții aproape deloc. Acesta a mai mărturisit și faptul că are tabieturi înainte de meci, cum ar fi să bea un espresso înainte să ajungă la stadion, cât și intrarea în vestiar să fie realizată doar păsind cu piciorul drept în față.


În cadrul interviului, mijlocașul a făcut o referire și la echipa internațională la care aspiră să prospere, Liverpool. În final, ne-a mărturisit punctual cheie care consideră că îl poate folosi pentru a-și îmbunătăți performanțele, „mindsetul – să fie liniștit, căci de acolo crește tot”.

516 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page