top of page
  • Poza scriitoruluiVivian Stroe

Cătălin Defta în trei cuvinte: polivalență, muncă și determinare

Ultimul sosit în familia SGV, Cătălin Valentin Defta face parte din generația 2003, iar atu-urile sale sunt printre cele care se caută în lumea fotbalului de la toate nivelurilor. “Am determinare, muncesc mult pe teren și îmi place jocul de posesie. Sunt dreptaci și consider că pot acoperi foarte bine două dintre cele trei poziții din câmp ale axului central. Pot juca fundaș central, dar și mijlocaș central, la închidere. De fapt, de când am început fotbalul, am trecut cu destulă satisfacție și ca fundaș lateral, pe ambele benzi, dar și extremă. Ca extremă dreaptă am și debutat la nivelul seniorilor, când aveam 17 ani, în Liga 2, la Politehnica Iași, chiar într-un meci important pentru accederea în play-off”, ne spune Cătălin, care a evoluat ultima oară pentru CSM Alexandria, în Liga 3.



Debut în Cupa României contra Farului!


Copil fiind, jucătorul nostru a început fotbalul la CSS Alexandria. “Ca o amintire dragă, îmi aduc aminte un meci contra Viitorului, actuala Farul. Am pierdut, dar am jucat foarte bine și apoi au sosit și satisfacțiile la nivel de rezultate, am învins-o cu 3-1 pe FCSB la Under 19. De Farul se leagă și primul meul meci în Cupa României. Am jucat pentru CSM Alexandria, în grupele competiției, acasă, contra lor și am obținut un 3-3 extrem de prețios pentru noi. Am evoluat mijlocaș central și țin minte că am creat o fază de gol, după o recuperare și o cursă, dar din păcate acțiunea nu s-a finalizat fericit pentru noi”, rememorează Cătălin.


“Mă inspiră brazilianul Marquinhos”


“Mai întâi îmi doresc să muncesc și să ajung în Liga 1. Nu mă gândesc mai departe deocamdată, dar cred că La Liga mi s-ar potrivi. Îmi place jocul de posesie al Barcelonei, dar ca model inspirațional îl am pe brazilianul Marquinhos de la PSG. L-am analizat încă de când mai evolua mijlocaș defensiv și mai ales de când s-a fixat ca fundaș central”, își încheie Cătălin povestea pe scurt a carierei sale de până acum.


326 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page