top of page
  • Ravenna Stroe

Despre cariera lui Aldea Alexandru

Alexandru Aldea, în vârstă de 27 de ani, este fost campion al României în liga 1, și se află sub contract de reprezentare cu firma de impresariat și management sportiv, SGV Group.

Cariera sa a început de la vârsta de 4 ani, atunci când s-a înscris la primul său club de juniori. Momentul în care și-a descoperit pasiunea pentru fotbal, în schimb, a fost unul incert „De când m-am născut am fost cu mingea la picior, nu pot spune că a fost un moment anume. Pasiunea s-a înfiripat din momentul în care am atins mingea – am știut că asta voi face”, ne-a povestit Alexandru. Motiv pentru care, chiar și în viața academică a urmat un liceu sportiv, din București, Mircea Eliade. Înainte de meciuri, acesta nu face nicio pregătire specială pentru a scăpa de emotivitate, ci doar își concentrează atenția asupra jocului, „Emoțiile sunt necesare, dar trebuie să fie unele constructibile”, ne-a menționat Alexandru.

Cu sprijinul mamei sale, a putut trece peste orice obstacol, așa cum ne-a afirmat în cadrul interviului, „Am fost crescut de mama, mi-a fost și mamă și tată, alături de ea am putut trece prin toate. Vacanțele ei însemnau să vină cu mine în cantonamente”.

Palmaresul lui Alexandru arată progresul

carierii sale până la liga 1, unde a performat în poziția de mijlocaș central, alături de echipa FCSB (2013-2018). Acesta a mai activat la AFC Fortuna Poiana Câmpina (împrumut), FC Ceahlăul Piatra Neamț (împrumut), CSA Steaua București (2018-2019), FC Balotești (2019-2021), AFC Adunații Copăceni (2021-2022). Cât despre performanțele sale, acesta este Campion al României și posesorul Cupei Ligii, titluri onorate în perioada de activitate la FCSB.

În ceea ce vizează aspirațiile sale, Alexandru ne-a mărturisit faptul că încearcă să deprindă, în continuare, câte o calitate de la marile nume din fotbalul românesc și internațional. Cu o rezistență foarte bună la efort și o inteligență de joc distinctă, tânărul fost campion se antrenează cu gândul de a ajunge din nou în liga 1.


142 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page