top of page
  • Ravenna Stroe

„Fac sport de performanta, trebuie sa conteze la ceva!”

Nicolae Theodor este unul dintre fotbaliștii semnați cu SGV Group Impresariat și Management Sportiv. Acesta este elev în ultimul an de studiu din învățământul preuniversitar, la un liceu sportiv din București, întrucât dorința lui a fost de a-și susține propria pasiune, îmbinând sportul cu reușitele academice. Astfel, jucătorul în vârstă de 18 ani, activează ca fundaș central la echipa CS Afumați din liga a 3-a.

Theodor joacă fotbal de la vârsta de 7 ani, „Când eram în clasa întâi, un coleg de clasă începuse să joace fotbal la o echipă de juniori și am vrut și eu să încerc, așa că m-am dus cu el la un antrenament. Mi-a plăcut enorm! Pe măsură ce am început să joc din ce în ce mai mult, am transformat sportul recreativ într-o mare pasiune. Am încercat în acest sezon poziția de fundaș dreapta, însă nu mi-a plăcut la fel de mult ca poziția centrală din teren, astfel că nu mi-aș dori o schimbare din acest punct de vedere”, ne-a spus Theo.


Impactul fotbalului asupra lui și a familiei sale a fost unul pozitiv, așa cum ne-a povestit acesta, „Da, pot spune că m-au susținut din toate punctele de vedere, toată familia s-a axat pe sportul meu, iar asta m-a făcut să mă pot baza pe ei în totalitate oricând am avut nevoie de ajutor. Susținerea, pe de-o parte, care mi-a conferit liniște și siguranță, iar pe de altă parte, am simțit că îmi pot desfășura activitatea fără griji, făcând ca performanțele mele să nu fie alterate de zgomote de fundal nefavorabile succesului”. Din punct de vedere academic, Theodor ne-a mărturisit faptul că a întâmpinat un mic impas, atunci când a fost împrumutat la o echipă din Călărași pentru jumătate de an. În acea perioadă de absență, profesorii nu au fost atât de indulgenți cu hotărârea lui de a lipsi, dar a fost un risc asumat: „Fac sport de performanță, trebuie să conteze la ceva! Am avut medie de intrare și pentru alte licee, însă aici programul este mai aerisit, mai ales că profilul este sportiv. Într-un final, am discutat cu profesorii și au acceptat unde mă poziționez”.

21 este numărul actual de pe tricoul lui Theo, însă ne-a menționat faptul că numărul lui norocos este 17. De asemenea, când vine vorba de emoțiile de pe terenul de joc, Theodor este la fel de concentrat ca la începutul carierei sale, plusul acum fiind faptul că a scăpat de „fluturașii din burtă”.

O cariera întregită pentru Theodor ar fi aceea de a performa pentru Chelsea FC, iar la nivel național, visul său este de a juca alături de CFR Cluj.

186 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page