top of page
  • Ravenna Stroe

„Imi place ca mingea sa stea cat mai mult in posesia echipei mele”

Bogdan-Nicolae Grădinaru, în vârstă de 24 de ani, a activat la echipa ACS Rapid FNG, și se află sub contract de reprezentare cu firma de impresariat sportiv, SGV Group.

Prima interacțiune cu fotbalul a fost atunci când tatăl lui Bogdan i-a cumpărat un tricou cu Adrian Mutu, „Am plâns atunci, mi-am dorit foarte mult tricoul, iar la vârsta de 6 ani tata a fost primul care m-a împins către acest sport, ducându-mă la o echipă din oraș”.

Bogdan ne-a vorbit despre momentul când a trebuit să își părăsească familia pentru a juca la o echipă dintr-un alt oraș, o perioadă mai grea căreia i-a făcut față datorită determinării sale. „La vârsta de 12 ani, am făcut pasul către FC Argeș Pitești și am fost nevoit sa mă mut din orașul natal (Slatina). Mama a suferit foarte mult în acele momente, dar mă bucur enorm că am un frate care mi-a ținut locul acasă atunci, iar ei mi-au sprijinit deciziile. În acel moment, școala a trecut pe locul doi, ceea ce nu recomand niciunui copil să facă. Cu toate acestea, am reușit să iau bacul și să termin o facultate”, ne-a povestit Bogdan.

În ceea ce privește performanțele sale sportive, fotbalistul ne-a vorbit despre meciul său preferat, din punctul de vedere al audienței crescute, care a ajutat la menținerea spiritului echipei, „Meciul împotriva CSA Steaua, de când eram la Rapid FNG. A fost pentru prima dată când m-am simțit cu adevărat fotbalist. Atmosfera a fost una de vis, iar suporterii ambelor echipe au făcut ca acel meci să fie un derby adevărat. Cât despre antrenamente, nu am unul preferat, toate sunt făcute cu cap și te ajută să te antrenezi complet. În schimb, sunt fanul posesiilor, datorită FC Barcelonei, îmi place ca mingea să stea cât mai mult în posesia echipei mele”. Pe lângă ASC Rapid FNG, Bogdan a mai activat la CSM Oltenița. Postul său este cel de fundaș central, însă poate juca și în banda dreapta, „Mi-ar fi plăcut să fiu atacant, cum e Haaland, deoarece am o înalțime destul de bună și cred că m-ar fi avantajat accest lucru, însă rămân la cărat pianul, cum se spune în fotbal”.

Echipa perfectă pentru Bogdan, așa cum ne-a mărturisit în cadrul interviului, ar fi orice echipă națională cu condiții bune, FCSB, FC Craiova. La nivel mondial, visul său este de a juca alături de echipa sa de suflet, FC Barcelona, datorită filosofiei clubului, stilului de joc și al susținătorilor. Motiv pentru care unul dintre fotbaliștii săi preferați este Leo Messi, deși niciodată nu a putut alege doar un model din lumea fotbalului, „În postul de fundaș central, calmitatea lui Virgil van Dijk mă dă pe spate și îmi plăcea foarte mult spiritul de lider pe care îl avea Sergio Ramos la Madrid”. La sfârșitul întâlnirii, Bogdan a încheiat cu motto-ul său, „Always forget what you give, never forget to forgive”, în traducere liberă însemnând „Întotdeauna uită ceea ce dai (oferi), și nu uita niciodată să ierți”.


347 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page