• Ravenna Stroe

„Mi-au spus sa aleg ori fotbalul, ori scoala”

Mareș Andrei-Cătălin, în vârstă de 20 de ani, a activat la echipa CSM Alexandria, se antrenează în prezent cu echipa FC Agricola Borcea, în poziția de atacant lateral, și se află sub contract de reprezentare cu firma de impresariat și management sportiv, SGV Group.

Cătălin joacă fotbal cu același entuziasm pe care îl avea la începutul carierii sale, în jurul vârstei de 7 ani, „Mă uitam mereu cu tata la meciurile cu Barcelona, iar într-o zi i-am spus că mi-aș dori să practic și eu acest sport. De atunci este cea mai mare pasiune a mea”, ne-a povestit acesta. Prima sa reușită la juniori a fost la echipa Sportul Studențesc, atunci când au câștigat Campionatul Național.

Impactul fotbalului asupra vieții sale a fost unul pozitiv, deoarece sportul a avut un mare aport în dezvoltarea sa personală, având totodată sprijinul familiei. În ceea ce privește viața sa academică, Cătălin ne-a povestit despre ultimatumul verbalizat de către unii dintre profesorii lui, „Jucam fotbal deja de câțiva ani de zile, iar profesorii, văzându-mă atât de implicat, mi-au spus să aleg ori fotbalul, ori școala. Am ales fotbalul, dar în paralel cu școala, nu aveam de gând să mă las demoralizat și să iau o decizie atât de definitorie − orice copil trebuie să își termine studiile”, ne-a mărturisit acesta. Astfel, Cătălin a absolvit liceul sportiv Mircea Eliade, iar în prezent studiază la Facultatea de Educație Fizică și Sport „Spiru Haret”.

Odată cu experiența anilor, emoțiile de dinaintea unui meci s-au diminuat datorită autocontrolului, „Când am ajuns la seniori, în liga a 3-a, primele meciuri au fost destul de rele, din punctul de vedere al emotivității, dar apoi mi-am intrat în ritm. Înainte de orice meci mă ajută să spun o rugăciune”, ne-a menționat acesta. Cât despre importanța sportului în viața sa, fotbalistul ne-a povestit despre prima sa accidentare, „La 15 ani am avut ruptură de mușchi la coapsă, am stat 6 luni în recuperare. Nu jucam fotbal, nu mă antrenam, puteam să merg, dar nu puteam să alerg. Stând atâtea luni pe bară, mi-am dat seama că fără sport se produc schimbări în corpul meu care nu îmi plăceau deloc. Duceam lipsă de activitate, iar starea mea psihică, normal, nu mai era la fel”.


Dacă ar putea juca la orice echipă, Cătălin ar alege Real Madrid. „Cristiano Ronaldo este modelul meu actual – când eram mic îmi plăcea de Messi, dar apoi am început să apreciez stilul de joc al echipei spaniole, iar de atunci acolo îmi doresc să ajung”. În timpul liber, Cătălin se antrenează în fiecare zi și apreciază mersul cu bicicleta.


348 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate