• Ravenna Stroe

„Miscarile si strategia de joc le-am deprins mult mai natural ca atacant”

Manea Alexandru, născut în luna februarie a anului 2005, este unul dintre jucătorii aflați sub contract cu SGV Group Impresariat și Management Sportiv. Acesta este elev la Colegiul Economic Viilor, din București, și activează ca atacant central și de dreapta la echipa 3 KIDS Sport.


Pasiunea lui Alexandru pentru fotbal s-a înfiripat înainte de învățământul primar, în jurul vârstei de 4 ani. „Am avut un coleg la grădiniță care m-a influențat în mod pozitiv să încerc fotbalul, pentru a vedea dacă îmi place. Conform așteptărilor lui, bineînțeles că mi-a plăcut! Eram mici și ne plăcea să ne jucăm cu mingea, însă chiar de atunci fotbalul a rămas cea mai mare pasiune a mea”, ne-a povestit acesta în cadrul interviului.

Când vine vorba despre performanța sa pe teren, Alexandru ne-a povestit despre meciul lui preferat de la echipa actuală, „am marcat cu exteriorul împotriva celor de la Progresul Spartac, a fost un meci bun! Asta s-a întâmplat în primele meciuri în care am activat la 3 KIDS Sport”. De asemenea, a mai adăugat faptul că, inițial, s-a alăturat echipei în poziția de fundaș central, mai apoi fiind fundaș lateral, actual atacant. „Nu aș vrea să îmi schimb poziția actuală din teren, mă simt cel mai bine pe postul meu, mișcările și strategia de joc le-am deprins mult mai natural ca atacant”, ne-a spus Alexandru.


Unul dintre antrenamentele preferate de Alexandru este cel de forță, deoarece este adeptul mersului la sală, dovada stând în rezistența acestuia pe teren, un plus major în poziția de atacant. Cât despre factorii externi și importanța acestora, Manea ne-a vorbit foarte încantat despre părinții lui și cât de mult îl susțin în decizia de a excela în lumea fotbalului, „inițial au fost sceptici, știind pericolul la care m-aș supune, accidentări, dezamăgiri... însă, datorită determinării mele, au rămas în colțul meu, iar de atunci simt toată susținerea lor”.


Alexandru îl admiră pe Lionel Messi de când era copil, pentru capabilitatea lui de anticipare a paselor și gândirea perfectă, în prealabil, a strategiei de joc, „mișcările și deciziile pe care le face nu le poți vedea la niciun alt jucător!”. Astfel, Alexandru se vede jucând la Barcelona, echipa lui de suflet, deși în imediata apropiere a carierei sale își dorește să performeze alături de FCSB.

211 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate