top of page
Poza scriitoruluiVivian Stroe

Povestea frumoasa a “rusului” David Andrei Iancu

Născut în România și cu primii pași în fotbal făcuți la echipa sa de suflet, FCSB, David Andrei Iancu s-a maturizat din punct de vedere fotbalistic în a doua sa casă, Rusia, la renumita Academie a celor de la Lokomotiv Moscova. Are 24 de ani, vorbește perfect româna și rusa, este atacant de flanc drept, se poate spune că este jumătate român și jumătate rus, iar descrierea proprie este relevantă și are acoperire în cifre: “Îmi place să fiu decisiv, să marchez, să fiu mereu în centrul atenției și al evenimentelor din teren!”.


Stelist de mic, format în Ghencea de reputatul Lajos Sătmăreanu


“Eram îndrăgostit de minge încă de copil, îl idolatrizam pe Cristiano Ronaldo și l-am bătut la cap pe tatăl meu să mă ducă la fotbal. La 7 ani mi s-a împlinit visul, când a apărut o grupă potrivită la Steaua, tata m-a înscris și m-am simțit ca în Rai. Aveam mari emoții la primul antrenament, iar la finalul lui, la jocul-școală, la ultima fază, tocmai când antrenorul a strigat “cine marchează acum câștigă!”, mingea a ajuns la mine și țin minte că am controlat-o puțin și am dat golul victoriei. Bucuria copilului care marchează golul victoriei la primul antrenament e cea mai frumoasă! Antrenorul care mi-a arătat drumul și căruia vreau să-i mulțumesc este domnul Lajos Sătmăreanu, fostul mare fundaș al naționalei din generația Mexic 1970”, povestește David. Apoi, când avea 10 ani, copilul de atunci s-a mutat cu familia în Rusia, dar povestea carierei a continuat spectaculos.


Federația rusă l-a ales “Cel mai bun tânăr jucător al anului” în 2018!



A ajuns la una dintre cele mai importante academii de fotbal din Rusia, cea a renumitei Lokomotiv Moscova. Din 2018, a jucat 63 de meciuri și a marcat 37 de goluri pentru Lokomotiv Moscova II, a bifat 11 selecții și 9 goluri la echipa naționala Under 15 a Rusiei (2012-2013), 9 selecții și 7 goluri la cea Under 18 (2015-2016), 6 selecții și 4 goluri la cea Under 20 (2017-2018). În 2018, grație randamentului excelent din campionatul elitelor, David a fost premiat de Federația Rusă cu titlul de “cel mai bun jucător tânăr al anului”

“Am rămas șocat de condițiile de acolo. Încă de la copii, terenuri încălzite iarna, pe acele temperaturi, medic, preparator fizic, câte doi antrenori la fiecare grupă, vitaminizare și recuperare la cele mai înalte standarde. Cunoscând și limba, m-am adaptat foarte repede. Am marcat multe goluri, am multe meciuri la Lokomotiv Moscova II, iar munca și evoluțiile mele mi-au fost recunoscute prin selecții la naționalele de juniori ale Rusiei. Consider că aș fi meritat o șansă și la echipa mare a clubului, dar nu mi s-a oferit. Din acest motiv, dar și din cauza problemelor financiare apărute acolo la multe echipe din cauza războiului, am decis să mă întorc în țară, ambiționat de ideea unui nou început.

Sper să ajung cât mai repede în Superliga României. Sunt convins că pot și că voi reuși. Ca orice fotbalist, visez să ajung pe culmi înalte. Sunt fan Real Madrid, consider că Premier League este cel mai competitiv campionat din lume, dar sunt un tip cu capul pe umeri, modest și vreau să mă concentrez pe prezent”, ne-a mărturisit David, noul jucător impresariat de SGV Group.



587 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


bottom of page