top of page
  • Ravenna Stroe

„Sportul de performanta m-a ajutat sa fiu mult mai disciplinat

Răducanu Eduard Cristian, în vârstă de 19 ani, este unul dintre fotbaliștii aflați sub contract cu firma de impresariat și management sportiv, SGV Group. Acesta joacă fotbal de zece ani, iar visul său este să atingă performanțele modelului său din lumea fotbalului, Ciprian Tătărușanu. A încheiat sezonul la ACS Înainte Modelu, iar în prezent activează la echipa ACS Recolta Gheorghe Doja, ca și portar.

Pasiunea lui Eduard pentru fotbal a descoperit-o în jurul vârstei de 9 ani. „Mă uitam la meciurile României și eram de atunci fan Tătărușanu, luând imaginea lui sportivă drept un model demn de urmat. Am început să joc fotbal după ce am primit cadou un tricou de portar imprimat cu numele meu alături de numărul 12, cu ocazia zilei mele de naștere”. Menționând, pe această cale, faptul că numărul 12 îi poartă de atunci noroc.


Prima sa echipă la rang de profesionist a fost la Călărași, încheiând sezonul precedent la ACS Înainte Modelu, din liga a 3-a. Acest prim an a avut un impact pozitiv nu doar asupra lui, cât și asupra familiei sale, așa cum ne-a povestit Eduard, „Din punctul meu de vedere, sportul de performanță m-a ajutat să fiu mult mai disciplinat, mai serios, ajungând să îmi impart mai eficient timpul. Astfel, și părinții mei au fost și sunt mai fericiți pentru mine, având un stil de viață mai sănătos, fizic și mental, văzându-mă mai zâmbitor și apreciindu-mi implicarea, atât în plan sportiv, cât și în ceea ce privește randamentul școlar”.

Unul dintre meciurile sale preferate este cel cu FCV Farul Constanța, unde scorul a arătat 2-2, și unde în urma feedback-ului poate spune că a fost printre cei mai importanți jucători de pe teren, din acel meci. Cât despre antrenamentele sale, Eduard ne-a menționat faptul că cea mai eficientă tehnică de dezvoltare în plan sportiv, este aceea de a aplica cât mai intens ceea ce lucrează la antrenamente, fiind mereu dispus către noi propuneri în ceea ce vizează tehnica de joc.


Când vine vorba despre gestionarea emoțiilor, portarul ne-a povestit despre primul său meci de debut, amintindu-și o presiune imensă pe care o simțea, întrucât antrenorul făcuse o schimbare în timpul meciului, înlocuindu-l pe portarul principal al echipei cu Eduard, „«Hai, Edi, că o să intrii!» mi-a spus, cuvinte suficient de răsunătoare încât să mă năvălească emoțiie. M-am încălzit bine, iar per total am avut un debut bun”. Acum își stăpânește emotivitatea eliberându-și mintea și rămânând concentrat, ochii săi fiind doar la minge.

În cadrul interviului, Eduard a făcut o referire și la echipa națională la care și-ar dori să prospere, FC Dinamo. În final, ne-a mărturisit metoda prin care își poate ridica moralul de unul singur, „Mă gândesc mereu la ce și-a dorit copilul din mine, dacă ar fi acum în fața mea, și m-ar aținti cu privirea, ar fi dezamăgit sau mândru de mine? Nu aș vrea să îi spulber visurile niciodată”.

137 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page