top of page
  • Poza scriitoruluiVivian Stroe

Stoperul Culina, realistul și omul de siguranță

A început fotbalul la clubul Victoria București, dar pătrunderea definitivă în activitatea de performanță a bifat-o la Progresul Spartac. Fundaș central de picior stâng, generația 2005, Eduard Costin Culina este cel mai recent fotbalist semnat de SGV-Impresariat.


“Răutate pozitivă în joc, ador duelurile aspre la minge, siguranță în procedee și execuții”


Subtitlul de mai sus reprezintă doar o parte din caracterizare și autocaracterizarea lui Eduard Culina. “Dintotdeauna l-am admirat pe Sergio Ramos. Chiar dacă nu sunt un fundaș central cu tehnica lui, dar există în jocul meu răutatea aceea pozitivă și responsabilitatea pe care le-am remarcat mereu la el. Nu am o viteză extraordinară, dar consider că am siguranță în procedee și execuții, lucruri care după părerea mea sunt esențiale pentru acest post. Mereu am preferat să scot o minge de pe linia porții sau să am intervenție decisivă în locul unui gol. Ador contrele și duelurile aspre la minge”.


“Vreau să joc la seniori și visez să îmbrac într-o zi tricoul lui Dinamo!”


La capitolul obiective, atât pe termen mediu, cât și lung, Eduard este la fel de decis: “Sunt dinamovist de mic și visez să îmbrac într-o zi tricoul echipei mele de suflet la seniori. Până atunci, vreau să iau lucrurile pas cu pas, cu realism, să joc întâi constant. Îmi doresc, dacă pot spune așa, o ucenicie cât mai utilă. În concluzie, target-ul meu este să am jocuri în picioare și să fac pasul cât mai curând la seniori. Am mirosit aerul de la prima echipă și în cei doi ani petrecuți la Progresul Spartac. Perioadă în care am jucat foarte mult, la toate nivelurile de vârstă, inclusiv la grupele mai mari și despre care pot spune că va rămâne o

amintire eternă în sufletul meu”. Bine ai venit la SGV-Impresariat, Eduard-Costin Culina!


86 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page