top of page
  • Poza scriitoruluiVivian Stroe

Tudor Țăranu, fundasul calit în vestiare cu greutate

La 25 de ani și trecut pe la echipe care au însemnat sau încă înseamnă ceva în fotbalul românesc, fundașul central și dreapta legitimat în prezent la Tricolorul Breaza, Tudor Țăranu este ultimul fotbalist care a ales să fie reprezentat de SGV-Impresariat.


Început alături de Nedelcu, coleg apoi cu Tibi Bălan și Gabi Tamaș


Constănțeanul nostru a început fotbalul la juniorii Farului. “La grupa ‘98 am fost coleg cu Dragoș Nedelcu. Copil fiind, am amintirea unor finale de campionat național, unul în tricoul Academiei Hagi, celălalt în tricoul Stelei/FCSB. La Farul am și debutat la seniori, în Liga 2. A fost prima mea experiență de vestiar care mă călit. Printre alții, i-am avut colegi acolo, printre alții, pe Vasilică Cristocea sau Tibi Bălan”, ne-a dezvăluit Tudor. Ca planuri de viitor, pe termen mediu-scurt, fundașul care poate juca atât în centru, cât și dreapta a fost hotărât: “Aș vrea ca în maxim un an să revin la Liga 2. Mă cunosc, am și experiență și știu că pot inclusiv să ajung la Liga 1. Dar important e ca întâi să prind constanță la eșalonul secund”.


Modelul Thiago Silva


Ca jucători preferați, Tudor a fost, de asemenea, foarte concret: “Din fotbalul mare, îl admir pe brazilianul Thiago Silva, un fundaș central complet și complex. De la noi, îl am ca model pe Gabi Tamaș. Pot spune că el m-a schimbat ca fotbalist și ca om. Am fost coleg cu el și cu Budescu la Astra, chiar cu un înainte ca echipa să retrogradeze. Antrenor era Bogdan Andone. Al doilea vestiar cu greutate care m-a ajutat mult ca experiență”.

70 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page