top of page
  • Poza scriitoruluiVivian Stroe

Vali Petre sau diamantul șlefuit în “fabrica” Giulești

A început fotbalul în locurile natale, la FC Chitila, a făcut apoi pasul în Ghencea, apoi a ajuns în curtea rivalei de la Rapid. De acolo, din academia de juniori a giuleștenilor, l-am descoperit și l-am semnat pe chitileanul de 17 ani, Valentin Petre, unul dintre portarii pe care șlefuitorii tinerelor talente din “fabrica” Rapidului îl pregătesc pentru pasul spre fotbalul mare.



Sfaturi și grijă din partea idolului Horațiu Moldovan


La capitolul scurtă caracterizare, Valentin este extrem de concret: “Principalele mele atu-uri îl reprezintă reflexele, viteza de reacție și jocul de picior. De altfel, la capitolul joc de picior mă

inspir de la unul dintre marii mei idoli, portarul lui Man. City, brazilianul Ederson. Dar totul este să mă perfecționez, chiar și să “fur” de la cei consacrați. Aici sunt foarte bucuros pentru că am parte de sfaturi și chiar ajutor la unele antrenamente din partea celui de-al doilea idol al meu, Horațiu Moldovan. Chiar dacă e ocupat cu ceea ce înseamnă activitatea lui de la echipa mare, mereu îmi dă sfaturi și mă ajută cu poziționarea în poartă etc”.


În poartă la inaugurarea noului Giulești!


Cel mai drag moment legat de carieră are legătură cu poate unul dintre cele mai importante din istoria recentă a Rapidului. “Am apărat în meciul de la inaugurarea noului stadion Giulești, iar acele momente m-au impresionat și cred că îmi vor rămâne în suflet toată viața. Chiar dacă aș ajunge, să spunem, în Serie A sau Premier League, campionatele unde visez să apăr într-o bună zi!”. Bine ai venit în familia SGV, Valentin Petre!



68 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page